Translate

четвъртък, 1 март 2012 г.

Китайското на моя син

На моя син,защото той го обича,а не защото той го прави.
За основното ястие:

Сладко-кисел сос(виж рецептата в раздел сосове)
1глава лук,нарязан на едро
1резен ананас,нарязан на средни парченца
1червен пипер
1зелен пипер,нарязани на едри кубчета
5моркова,нарязан на едри жулиени
2 резена целина,и тя на жулиени
750гр пилешко филе,нарязано на кубчета
500гр гъби нарязани на филийки

Задушавате пилето в мазнина,заедно с гъбите,прибавяте лука,пипера.морковите,целината,,ананаса,задушете,но не много дълго и залейте с отделно приготвения сладко-кисел сос.

Тъй като ориза е неразделна част от това ястие ви давам рецептата тук.
За ориза по китайски:
1 1/2ч.ч.бланширан ориз,сварен и отцеден
2 яйца
соеви кълнове сурови или леко бланширани(по желание)
Разбивате яйцата и наливате по малко от тях в силно сгорещено олио,като бъркате интензивно с бъркалката, така че да се раздробят или по скоро да станат на конци.Аз ги правя на няколко пъти,за да избегна слепването им,като всяка порция изсипвам върху ориза.Прибавяте и кълновете и размесвате
внимателно.




Няма коментари: