Translate

сряда, 7 март 2012 г.

Сос болонезе

Почваме със зехтина-но моля ви как не, все пак говорим за Средимземноморска кухня.И да не забравите чесъна,3-4скилидки.Спомням си(нали знаете, че няма как да не споделя някой спомен), как моя много близка приятелка испанка от Валенсия(скоро ще ви споделя нейната неповторима паеля), когато се омъжи живееше в луксозен мансарден апартамент а L Esplanadе във френскоговоряща страна и нейните изискани съседи се бяха оплакали, че от одушниците прониква миризма на чесън.Та милата ми Пилар беше безкрайно възмутена, що за оплакване е това, че то може ли да се готви без чесън?!
И така, да се върнем за малко в Италия:
зехтин
500гр телешка кайма
2моркова, настъргани
2глави лук настърган
3-4скл пресован чесън
1филийка настъргана целина
консерва белени домати
дом.сос
120мл сухо бяло вино
БОСИЛЕК(le basilic)
РИГАН(l origan),магданоз,чер пипер, сол

Няма коментари: