Translate

четвъртък, 1 март 2012 г.

Карфиол романеско/chou-fleur romanesco

Името идва от Рим,а зеленчука предизвиква възторг с вида си,защото всички го оприличават на инзвънземно.Още повече,че той не е плод на генно инженерство,а на естествена селекция.Съществува сравнително от скоро.Когато го видях за първи път бях сигурна, че е генно
модифициран,затова специално проверих-не!
И сега оставаше да реша какво да го правя.Подобно
на своите събратя броколите и карфиола ,романеско най-добре 
би се чувствало в огретен или паниран,но би било жалко да се лишим от ефекта на визията му и тъй като толкова много държах всички да се насладят на
странния му и тъй красив вид реших просто да го бланширам в подсолена вода,после да го задуша в масло с чесън и да го поднеса впечатляващо и с подобаваща декорация,а именно обградено от задушени кубчета моркови и целина в марината от зехтин(3с.л.),оцет балсамико(1 1/2с.л.),сол на вкус,пресован чесън(3скилидки) и малко(1к.л.)дижонска горчица.И ето ви резултата:

Няма коментари: