500гр кайма смес
1яйце
2филии хляб(зависи каква кайма използвате-ако е чисто месо, както е тука в СН 2 филии са добре,
но ако е каймата в ВG със соевите примеси по-добре само 1, сигурно всички знаят, че хляба се накисва във вода и после се изтисква)
1 глава настърган и1 ситно нарязан лук
2-3 с.л. олио в сместа
малко току що отворена бутилка газирана вода
сол, чер пипер, чубрица
Аз лично съм много щедра с чубрицата, когато използвам тази, която майка е сяла,сушила и ронила.
По ароматна подправка не съм използвала в живота си.Именно тя прави моите кюфтета"сполучливи"
Има най-различни трикове,за да се постигне желания резулта, а именно сочни кюфтета.Един от тях е
при месенето да добавите 2с.л.кисело мляко, в което сте угасили 1ч.л.хлебна сода(бикарбонат).
Омесвате добре, оставяте да отлежи 1-2 часа, оформяте плоски кюфтета(за да могат добре да се изпържат вътре), овалвате в брашно и пържите в сгорещена мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар