Translate

сряда, 7 март 2012 г.

Сос бешамел

Започвам с дребния, но съвсем не маловажен детайл: никога не забравяйте в соса бешамел да настържете малко индийско орехче-това променя всичко...
Соса бешамел има много широко потребление.
Лично аз го използвам за поливката на гръцката ми мусака, за почти всички огретени, за лазаня и т.н., и т.н.Гениален и прост!
-500мл прясно мляко,
-30гр масло,
-2с.л.зехтин,

- 40гр брашно,
-сол,
-черен или бял пипер,
-индийско орехче.
Основната тънкост е, че прясното мляко трябва да е хладко, при разреждането на запърженото масло, за да не стане на бучки соса.Именно за това като предпазна мярка, заедно с маслото слагам и зехтин.

Няма коментари: