Translate

петък, 2 март 2012 г.

Яйца по панагюрски


В дълбок тиган се завира по- голямо количество
вода и се добавят 3с.л.оцет и сол на вкус.
Чукват се яйцата във врящата вода, по рецепта се варят до 5мин, аз ги вадя винаги рохки, с решетеста лъжица и направо ги разпределям в чиниите са сервиране.В кисело мляко добавям няколко скилидки чесън, разбърквам и заливам яйцата.Отгоре натрошавам сирене, но по рецепта
яйцата се слагат в/у канапе от сирене.Поръсват се с червен пипер.В тиган е загрява олио, пускат се няколко хапки хляб, докато се позапържат и с олиото се джъзват яйцата.Баба ми слагаше 1 хапка хляб само, за да види кога ще огори олиото, но после винаги се карахме на кого да я сипе, затова аз слагам на всеки по една такава пръжка.Интересно, че хора на които правя за първи път винаги ме питат "Какво е това?"

Няма коментари: