Translate

вторник, 13 март 2012 г.

Моите пържоли *****(5 звезди)

Всъщност тази рецепта я знам от една приятелка, която работеше в Шведския, който по него време имаше 5 звезди***** и то заслужени и това става преди повече от 20 години, даже 25. Тя приготвяше по този начин карета с гъби, но тъй като моите домашни любимци са почитатели на вратните пържоли през годините се наложи това ястие и без излишна скромност ще ви кажа, че всеки път като съм ги сервирала определението е било "най-вкусните пържоли, които сме яли", така че 5-те им звезди са защитени.
Основното в тази рецепта е, че месото се запържва в сгорещено олио и така се запечатва.
Това е основната причина за успеха на рецептата и за превъзходния вкус на пържолите.Определено се усеща вкуса на месото.За тази цел след като запържите всички пържоли в същата мазнина задушавате и нарязаните на филийки гъби, поръсвате със сол и черен пипер, заливате със вода, връщате месото и оставяте да къкри на тих огън около 45мин, след което сгъстявате соса с малко брашно разтворено във вода.И това е всичко.

Няма коментари: