Translate

понеделник, 12 март 2012 г.

Пиле фрикасе

бялото месо на 1 пиле
сол, чер пипер на зърна, 1кубче зеленчуков бульон
4с.л.брашно
чисто масло(или зехтин)
2яйца, разделени на жълтъци и белтъци
200гр кисело мляко
2скл чесън, пресован
сока на 1 лимон, резенчета за декорация

магданоз, ситно нарязан за поръсване
Сварявате пил. месо със солта, черния пипер и зел.бульон, нарязвате го на филийки или го накъсвате на късчета.Запържвате брашното в маслото или зехтина, като бъркате непрекъснато, разреждате с приблизително 700мл от бульона, получен при варенето на месото.Отделно разбивате жълтъците с киселото мляко
 и ги прибавяте към получения сос, който вече сте дръпнали от огъня.Овкусявате с лим. сок и пресования чесън.Пожелание може да добавите разбитите на сняг белтъци, като бъркате само в едната посока, докато ги поеме соса.Поднасяте, като поръсвате със ситно нарязан магданоз  и
декорирано с резенчета лимон.



Няма коментари: