Translate

неделя, 11 март 2012 г.

Лазаня със спанак

Използвах отново любимите ми кори без варене
Веднъж една близка страшно ядосана ми сподели, че изхвърлила цялата лазаня в кофата за боклук, защото корите и останали сурови, та-
ка че внимавайте, четете добре указанията на опаковката. Обикновено трика е в това, че сосовете трябва да се оставят много по течни, за да дадат възможност на корите да се сварят.
8-10листа за лазаня(без варене)

500гр замразен спанак
1глава лук(ситно нарязан)
2-3скл чесън (пресован)
2-3белени домата(нарязани на ситно)
300гр телешка кайма
100мл бяло вино
сол, чер пипер, магданоз(ситно нарязан)

сос бешамел, обилно количество,виж рецептата

200гр пармезан за поръсване(или кашкавал)

зехтин

Задушавате в зехтина каймата, добавяте спанака, лука, чесъна, доматите, подправките и бялото вино
(сигурно ще се наложи да добавите и вода)
Започвате с един пласт сос спанак на дъното на тавичката, редите ред кори, сос спанак, сос бешамел, поръсвате с пармеджано, повтаряте още веднъж процедурата, като този път заливате обилно с бешамел хубаво да покрие и поръсвате обилно с пармезана.Печете около 40мин(пак според указанието на опаковката на корите)

Няма коментари: