Translate

неделя, 25 март 2012 г.

Маслено тесто

125гр краве масло, много студено
150гр брашно
2-3с.л.студена вода, ледено
1с.л.захар
щипка сол
Нарежете маслото на малки парченца и го сложете във фризера за 15мин.Смесете брашното, захарта и солта, напускайте парченцата масло и с бързи движения на пръстите си образувайте трохи
(можете да го направите и в кухненския робот, като прибавяте продуктите в същия ред),
добавете 1с.л.ледена вода, изсипете сместа на плота, съберете я на топка, не месете, за да не стане жилаво, завийте го с найлоново фолио и го приберете в хладилника за 1час.След като се охлади достатъчно го разточете.
Застелете тавичката за тарт с тестото, като образувате хубави бордове, остатъка изрежете, надупчете с вилица.
Пече се на 180гр 10 мин, покрито с хартия за печене, в/у която сте наредили зърна от боб или от леща, a в една френска рецепта четох, че може и бадеми.

Няма коментари: