самите те са превъзходно основно ястие, ако се поднесат с млечния сос с чесън(виж рецептата в раздел сосове) или както моята баба Петра ги поднасяше с оня прост, но уникално допълващ
-1кг картофи,сварени непременно с корите, обелени и натрошени(именно, защото са сварени с корите,
когато ги натрошавате не се скашкват напълно, а остават парченца за доказателство, че са използва-
ни истински картофи, а не полуфабрикати.
сол, чер пипер, чубрица
-1глава настърган лук
-2яйца
-1-2с.л.кисело мляко
-малко олио вътре в сместа
-може да сложите натрошено сирене, но и без него са много вкусни
-брашно за овалване
Обърквате всичко много хубаво и оставяте 1час да престои," за да си поеме миризмите"
Оформяте плоски кюфтета, овалвате в брашно и пържите в сгорещена мазнина.
Можете да ги панирате и с яйце, но мисля, че няма нужда или поне тези на снимките не са.
За капризни стомаси ги правя на фурна и стават не по лоши, но трябва да ги обърнете:
Няма коментари:
Публикуване на коментар