Translate

събота, 10 март 2012 г.

Картофени кюфтета

Тези кюфтета моята майка много си ги харесваше и често присъстваха в семейното ни меню.Ние когато бяхме малки не бяхме очаровани от тяхното присъствие, но през годините ни станаха любими,а на всички, на които съм ги поднесла също.Те са чудесна гарнитура към някакво месо, а

самите те са превъзходно основно ястие, ако се поднесат с млечния сос с чесън(виж рецептата в раздел сосове) или както моята баба Петра ги поднасяше с оня прост, но уникално допълващ
вкуса дресинг от оцет, сол и счукан в хаванчето чесън.

-1кг картофи,сварени непременно с корите, обелени и натрошени(именно, защото са сварени с корите,
когато ги натрошавате не се скашкват напълно, а остават парченца за доказателство, че са използва-
ни истински картофи, а не полуфабрикати.
сол, чер пипер, чубрица
-1глава настърган лук
-2яйца
-1-2с.л.кисело мляко
-малко олио вътре в сместа

-може да сложите натрошено сирене, но и без него са много вкусни
-брашно за овалване
Обърквате всичко много хубаво и оставяте 1час да престои," за да си поеме миризмите"
Оформяте плоски кюфтета, овалвате в брашно и  пържите в сгорещена мазнина.
Можете да ги панирате и с яйце, но мисля, че няма нужда или поне тези на снимките не са.
За капризни стомаси ги правя на фурна и стават не по лоши, но трябва да ги обърнете:









Няма коментари: