Translate

събота, 10 март 2012 г.

Телешко варено

600гр телешко месо(моят прословут свекър го правеше с телешки джолан, който сваряваше толкова добре, че просто изваждаше костите
от бульона)
1/2глава целина, нарязана на кубчета
4-5моркова, нарязани на колелца
15-тина малки картофчета, обелени
4-5малки белени домата
3-4 малки белени глави лук
сол, чер пипер на зърна
1бучка масло
Сварявате телешкото, заедно с целината, морковите, солта и зърната черен пипер в тенджерата под налягане(25мин след завирането
обаче ако е джолан 1час), след като отворите тенджерата прибавяте лука и картофите, когато са почти готови и белените домати, като внимавате особено да не се разварят, а да останат цели, защото вареното е от типа бистри
супи и е важно бульона му да си остане бистър.
Накрая пускате 1 бучка масло в горещата
супа и поднасяте.Телешкото варено е изключително хранително и може и да не се нуждаете от основно ястие след него.


Няма коментари: