Translate

сряда, 28 март 2012 г.

Пълнен "Долма"пипер

Обикновено избирам по-малки камби, защото има и огромни екземпляри, които не можем да изядем, а не е редно или красиво, може би, да се
разполовяват.Избушвате ги и ги пълните със следната смес(за 12 средни долмички):
-500гр кайма
-1ч.ч.ориз, полусварен(може и суров)
-1глава ситно нарязан лук
-2-3с.л.олио, вътре в сместа
-сол
-черен пипер
-червен пипер(пожелание)
-дом. пюре(пожелание)
-ситно нарязан магданоз
-чубрица(или риган)
Спецално този вид се правят по-скоро в тендже-
ра, но тъй като нямам толкова голяма, ги нареждам в намаслена тава и ги заливам с вода, в която съм добавила допълнително сол.Покривам ги с фолио и ги пека 1час на 180
гр.Преди поднасянето приготвям сос със бульо-
на от пиперките:
-300гр кисело мляко
-3яйца

-2-3с.л.брашно
-сол(ако се налага, защото и бульона е солен)
-чер пипер
-индийско орехче(пожелание)
Разбиваме киселото мляко, прибавяме разбити-
те яйца,брашното, разреждаме с бульона и варим
при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти, но без да завира.

Няма коментари: