Translate

четвъртък, 1 март 2012 г.

Свинско с прясно зеле

Тази манджа много си я харесвам,сигурно защото я знам от майка.И ще ви кажа,че с пилешко става също така вкусна.Даже моята майка готвеше по често прясното зеле с пиле,а киселото разбира се със свинско,което си е класика в жанра.

1зелка,нарязана на ситно и намачкана със сол
1бутилка 750мл доматен сос(или 300гр доматено пюре,или 500гр ситно нарязани белени домати)
2-3зърна чер пипер,бахар,1дафинов лист ,олио
1кг свинско месо за готвена(бут,плешка)
Запържвате свинското месо в олиото,повечко защото "зелето носи",както казва майка, докато придобие приятен златист цвят, след това добавяте и залето, бъркате дкато се задуши и поомекне.Заливате с доматения сос,добавяте още сол, ако има нужда, черния пипер, бахар,дафиновия лист, прехвърляте в подходяща тава, доливате вода хубаво да покрие и печете в умерена фурна докато се запече и остане на мазнина(макар, че аз обичам да има повечко сос).

Няма коментари: