Translate

сряда, 14 март 2012 г.

Пиле с ароматен доматен сос

800гр пилешко месо
1 дафинов лист
4-5 зърна чер пипер
1настърган морков
сол
400гр консерва белени домати
2глави лук, нарязан на тънки филийки
4скл чесън
1/2ч.л. захар
магданоз, ситно нарязан
мащерка
босилек

Сварявате пилето с даф. лист, черния пипер, моркова и солта.Задушавате в зехтин лука, чесъна и ситно нарязаните домати и разреждате с бульона, като добавяте и зеленчуците,и пилето на порции, добавяте захарта, подправяте с подправките и оставяте да покъкри на тих огън(как обичам този израз), докато се сгъсти, поднасяте поръсено с магданоза, придружено с
хлебче.

Няма коментари: