250гр качамак
50гр краве сирене
200гр настърган кашкавал
2 яйца
1ч.л.чубрица(пожелание)
1ч.л.сминдух(пожелание)
1настърган лук
2скл пресован чесън
За паниране:
сусам
натрошен корнфлейкс(не сладък!)
галета
яйца
На фурна или пържени.Приготвяме качамака според указанията на опаковката и го оставяме да се охлади.Омесваме го с натрошеното сирене, настъргания кашкавал, яйцата, лука, чесъна и подправките.
С намазнени ръце оформяме плоски кюфтета, които овалваме в сусам, натрошен корнфлейкс или галета(или комбинация от двете, или трите), потапяме в разбито със сол яйце(колкото са необходими) и пържим в сгорещена мазнина.За противниците на пърженото отново съм подготвила вариант на фурна.От тези продукти аз направих 22 кюфтета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар