Translate

вторник, 27 март 2012 г.

Пиле с ориз

Моята майка приготвяше ориза винаги на фурна и много държеше да е снежно бял.Аз обаче от доста време улучих пропорциите на моя ориз и предпочитам да го правя в тенджера.Сварявам пилето със сол и черен пипер.Запържвам ориза в мазнина и го заливам с бульона от пилето в съотношение 1 към 2 т.е. на 1 ч.ч.ориз-2ч.ч. бульон, захлюпвам, след като заври изключвам и оставям тенджерата на котлона.Отхлюпвам чак след като започне да изстива-най-добре след около час, разбърквам ориза и нареждам бутчетата в/у него.Използвам в 99% от случаите ориз балдо и пилешки бутчета.
тенджерата в/у котлона

Няма коментари: