Translate

събота, 10 март 2012 г.

Салата с червен боб

-1консерва червен боб
-1консерва царевица
-2 червени капии и 1 зелена, нарязани на ивички
-3кисели краставички, нарязани на жулиенчета
-2домата нарязани на кубчета(по желание)
--1глава стар лук, нарязан на тънки полумесеци и претрит със сол
-3скл пресован чесън


-маслини(пожелание)зелени
-магданоз, ситно нарязан
-6-7 с.л.зехтин екстра върджин
-2с.л.каперси
(разбира се, ако разполагате с такива,
съвсем не са задължителни, въпреки
че придават възкисел специфичен  вкус.
Ако искам още да ви шашна, ако мога
да си позволя този израз, ще ви кажа, че
трябва да са от южна Франция, защото
там се отглеждат най-добрите!)
-сол на вкус,
-сока на 1лимон,
-2-3капки оцет балсамико
Ако използвате салатата за гарнитура, оставете я така.Ако обаче я поднасяте за предястие или към аперитив, много удачно е да добавите една консерва риба-тон в собствен сос.Съчетаването е перфектно.

Няма коментари: