Translate

четвъртък, 15 март 2012 г.

Лимонено пиле

-750гр пилешко бяло месо(гърди-филе, бонфиле)
-2глави стар лук, нарязан на тънки филийки и претрит със сол
-3-4скл пресован чесън
-сол, чер пипер, зехтин
-сока и сърцевината, която се отделя при изцеждането на 1-2 лимона(в зависимост от това, дали обичате кисело)
-магданоз, ситно нарязан за поръсване, при поднасянето
Задушавате пилешкото месо, нарязано на дребни хапки, добавяте лука и готвите не повече от 10мин.
Поръсвате със сол и черен пипер, както и с чесъна, заливате с лимоновия сок и поднасяте, поръсено с пресен магданоз и с гарнитура ориз със зеленчуци, а може и само задушени разноцветни зеленчуци.

Няма коментари: