Translate

понеделник, 19 март 2012 г.

Салата зелен боб

Най-важното нещо и тук, както между впрочем и в почти всяка салата е дресинга.Именно той предава неповторим вкус.
1кг зелен фасул тип Принцеса,почистен от връхчетата, нарязан на3-4см и бланширан, ако го предпочитате хрупкав, което за салата върви или направо сварен, но не и разкашкан, ако го искате все пак мек
В купата, в която ще правите салатата слагате:
7-8с.л.зехтин, екстра върджин
4с.л.оцет +1-2 капки балсамико
4-5пресовани скилидки чесън
1втъзка наситнен копър
Изсипвате вътре готовия фасул, обърквате добре, но внимателно, за да се запази целостта и посипвате с нарязан на филийки чесън.На тази салата върви и ciboulette(съществува и сушен, в бурканчета като подправка), вид дребничък красив и много вкусен лук, но ако нямате не го заменяйте със зелен, стар и какъвто и да е друг-не е същото.

Няма коментари: