Супа от Картофи и Праз лук по Джулия Чайлд
Необходими продукти
- тенджерка с вместимост около 1 литър
- 3-4 чаени чаши обелени картофи, нарязани
- 3 чаени чаши нарязан праз, включително и зелената част или заменете с лук
- 500 мл вода
- 1 с.л. вода
- 4 до 6 с.л. готварска сметана или 2 до 3 с.л. меко масло
- 2 до 3 с.л. накълцан магданоз или див лукПриготвяне или как се готви ястиетоОставете зеленчуците, с водата и солта да къкрят на огъня с леко открехнат капак за 40-50 минути или докато зеленчуците омекнат. След това намачкайте зеленчуците с вилица или ги прекарайте през ръчен пасатор за зеленчуци. Овкусете ако е нужно. Оставете настрани и загрейте отново точно преди сервиране.
Точно преди сервиране сгорещете. Махнете от котлона и овкусете с със сметана или маслото. Сипете в подходящи купички и поръсете с магданоза или дивия лук.
Няма коментари:
Публикуване на коментар