Translate

четвъртък, 8 ноември 2012 г.

Супа от Картофи и Праз лук по Джулия Чайлд Potage Parmentier

Супа от Картофи и Праз лук по Джулия Чайлд
 
Необходими продукти
  • тенджерка с вместимост около 1 литър
  • 3-4 чаени чаши обелени картофи, нарязани
  • 3 чаени чаши нарязан праз, включително и зелената част или заменете с лук
  • 500 мл вода
  • 1 с.л. вода
  • 4 до 6 с.л. готварска сметана или 2 до 3 с.л. меко масло
  • 2 до 3 с.л. накълцан магданоз или див лук
    Приготвяне или как се готви ястието
    Оставете зеленчуците, с водата и солта да къкрят на огъня с леко открехнат капак за 40-50 минути или докато зеленчуците омекнат. След това намачкайте зеленчуците с вилица или ги прекарайте през ръчен пасатор за зеленчуци. Овкусете ако е нужно. Оставете настрани и загрейте отново точно преди сервиране.
    Точно преди сервиране сгорещете. Махнете от котлона и овкусете с със сметана или маслото. Сипете в подходящи купички и поръсете с магданоза или дивия лук.
    о 3 с.л. накълцан магданоз или див лук
  •  

Няма коментари: