Translate

събота, 17 ноември 2012 г.

Триочки

По рецептата наНаталина
Името на линцеровите сладки идва от гр. Линц- главния град на провинция "Горна Австрия". Те и до ден днешен са запазена марка на сладкарите в региона.
Продукти:
  • 500г брашно
  • 250г масло ( 100г твърд маргарин и 150г масло)
  • 200г пудра захар
  • 2 яйца
  • по желание кората на един лимон
  • за слепване - мармалад
  • пудра захар за поръсване
Приготвяне:
От продуктите замесваме тесто,като маслото трябва да е размекнато.Слагаме за 2 часа в хладилник и след това разточваме лист с дебелина около 5 мм.Изрязваме кръгчета ,като на половината от тях изрязваме малки дупчици/например с капачка на фулмастер/.
Печем при 180градуса за 10-15мин.до порозовяване.След като изстинат ги слепваме с конфитюр или мармалад, касисов, вишнев или друг киселичък и най-добре червен, както съветва и Наталина (аз използвах отново моя любим от червени боровинки) и поръсваме с пудра захар.

Няма коментари: