Името на линцеровите сладки идва от гр. Линц- главния град на провинция "Горна Австрия". Те и до ден днешен са запазена марка на сладкарите в региона.
Продукти:
- 500г брашно
- 250г масло ( 100г твърд маргарин и 150г масло)
- 200г пудра захар
- 2 яйца
- по желание кората на един лимон
- за слепване - мармалад
- пудра захар за поръсване
От продуктите замесваме тесто,като маслото трябва да е размекнато.Слагаме за 2 часа в хладилник и след това разточваме лист с дебелина около 5 мм.Изрязваме кръгчета ,като на половината от тях изрязваме малки дупчици/например с капачка на фулмастер/.
Печем при 180градуса за 10-15мин.до порозовяване.След като изстинат ги слепваме с конфитюр или мармалад, касисов, вишнев или друг киселичък и най-добре червен, както съветва и Наталина (аз използвах отново моя любим от червени боровинки) и поръсваме с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар