Translate
вторник, 6 ноември 2012 г.
Грис с мляко 1 (по-гъст)
Продукти за 6 порции:
500 мл прясно мляко
8 суп. лъж. грис
3 суп. лъж. захар
за декорация по желание по 1 лъжичка сладко от вишни или малини
Приготвяне:
Поставете млякото на среден огън на котлона в тенджерка. Преди да заври започнете да поставяте гриса лъжица по лъжица, като бъркате непрекъснато. В края добавете и захарта. Разбъркайте добре и изключете веднага след като заври, когато сместа се е сгъстила. Бъркайте, за да избегнете образуването на бучки.
Разпределете в купички. Оставете да изстине. Поднесете по желание гарнирано с лъжичка сладко от вишни или малини към всяка купичка.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар