Translate

сряда, 7 ноември 2012 г.

Задушен ориз в микровълнова печка

Необходими продукти

  • 200 г ориз
  • 20 г масло
  • подправки
  • Начин на приготвяне

    Оризът се слага в керамична купа и се налива 2 ч.ч. (400 мл) вода. Похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт. Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 минути, без да се разбърква. Накрая се прибавят маслото и подправките.

    * Оризът става много по-вкусен, ако престои похлупен още 10 минути. Към ориза може да се прибавят нарязани пресни подправки, като напр. магданоз, целина, копър и др.
    Рецептата е базова, много често я използвам при приготвянето на оризова салата.
     

Няма коментари: