Приготвяне:
Към
захарта добавете белтъка и разбивайте, докато масата стане пухкава и
гъста. Можете да добавите малко лимонов сок, за да направите сместа
по-пластична. С помощта на шприц или четчица нарисувайте рисунки върху
изстиналите бисквитки или други сладкиши.
2. Белтъчна глазура с пудра захар
3. Продукти за белтъчната глазура:
2 белтъка
130гр захар
2-3 супени лъжици лимонов сок
Разбиваме белтъците в съд, поставен върху тенджера с леко вряща вода. Когато белтъците започнат да образуват пяна, започваме постепенно да добавяме захарта. Добавяме и на части лимоновия сок и ванилията. Разбиваме на висока скорост около 8-10 минути, или докато белтъците станат на лъскав и гъст крем. Пълним шприц с приготвената глазура и украсяваме охладените кексчета. Прибираме ги в хладилник за час-два, за да може глазурата да стегне добре.
2. Белтъчна глазура с пудра захар
Съставки:
1 белтък, 120-150 г пудра захар, в зависимост от големината на белтъкаПриготвяне:
Пресейте пудрата захар два пъти. Разбийте белтъка, като постепенно добавяте захарта до получаването на твърда, блестяща пяна. Ако пяната е прекалено рядка, трябва да се добави захар. В обратния случай се добавят няколко капки прецеден лимонов сок. Ако не се използва цялото количество, глазурата трябва да се покрие с мокра салфетка. В противен случай ще изсъхне3. Продукти за белтъчната глазура:
2 белтъка
130гр захар
2-3 супени лъжици лимонов сок
Разбиваме белтъците в съд, поставен върху тенджера с леко вряща вода. Когато белтъците започнат да образуват пяна, започваме постепенно да добавяме захарта. Добавяме и на части лимоновия сок и ванилията. Разбиваме на висока скорост около 8-10 минути, или докато белтъците станат на лъскав и гъст крем. Пълним шприц с приготвената глазура и украсяваме охладените кексчета. Прибираме ги в хладилник за час-два, за да може глазурата да стегне добре.
4.Белтъчна глазура за мъфини
* 2 бр. белтъци (най-добре престояли поне 2 дни в хладилник)
* 130 г захар
* 1 ванилия
* 3 с.л. лимонов сок
Разбиваме белтъците с миксер на водна баня, докато не започнат да се запенват. Пояснение за водната баня - тенджера в тенджера с леко вряща вода (когато започне да ври, намаляваме котлона). След като се образува пяна при белтъците, започваме постепенно да добавяме захарта, ванилията и накрая лимоновия сок - при непрекъснато бъркане. На високи обороти миксираме сместа до получаването на гъст и лъскав крем (около 10 минути). Шприцоваме белтъчната глазура или я намазваме върху вече охладени кексчета. Може да поръсим с цветни захарни пръчици.
* 130 г захар
* 1 ванилия
* 3 с.л. лимонов сок
Разбиваме белтъците с миксер на водна баня, докато не започнат да се запенват. Пояснение за водната баня - тенджера в тенджера с леко вряща вода (когато започне да ври, намаляваме котлона). След като се образува пяна при белтъците, започваме постепенно да добавяме захарта, ванилията и накрая лимоновия сок - при непрекъснато бъркане. На високи обороти миксираме сместа до получаването на гъст и лъскав крем (около 10 минути). Шприцоваме белтъчната глазура или я намазваме върху вече охладени кексчета. Може да поръсим с цветни захарни пръчици.
Няма коментари:
Публикуване на коментар