Translate

вторник, 6 ноември 2012 г.

Грис-халва 2 с мляко

Грис-халва с мляко (снимка) | Веселият ГотвачНеобходими продукти

  • 400 мл прясно мляко
  • 200 г захар
  • 150 г масло
  • 200 г грис
  • 100 г орехи (счукани)
  • 50 г стафиди
  • канела за поръсване (по желание)
  •  

    Начин на приготвяне

    Маслото се разтопява в широк разлат съд, прибавят се орехите и стафидите и леко се запържват. Прибавя се гриса и се пържи до златисто на тих огън. Сварява се млякото заедно със захарта и внимателно се налива при гриса, бърка се непрекъснато на тих огън, докато сместа започне да се отделя от стените на съда и започне да прави пътеки. Маха се от огъня, покрива се с кърпа и се похлупва, оставя се така, докато изстине. Сервира се натрошена с вилица и поръсена с канела, аз я сервирам със сладко или полята с топинг от плодове.
    Грис халва с мляко
    Другия начин за сервираме е да се нареже на малки парчета, а може освен с канела(за тези, които не я обичат) да се поръси с пудра захар или кокосови стърготини.

Няма коментари: