Начин на приготвяне
Маслото
се разтопява в широк разлат съд, прибавят се орехите и стафидите и леко
се запържват. Прибавя се гриса и се пържи до златисто на тих огън.
Сварява се млякото заедно със захарта и внимателно се налива при гриса,
бърка се непрекъснато на тих огън, докато сместа започне да се отделя от
стените на съда и започне да прави пътеки. Маха се от огъня, покрива се
с кърпа и се похлупва, оставя се така, докато изстине. Сервира се
натрошена с вилица и поръсена с канела, аз я сервирам със сладко или
полята с топинг от плодове.
|
Другия начин за сервираме е да се нареже на малки парчета, а може освен с канела(за тези, които не я обичат) да се поръси с пудра захар или кокосови стърготини. |
Няма коментари:
Публикуване на коментар