--2 кафени чаши ориз (кръгъл,много е важно, защото той съдържа повече нишесте и увира най-добре в млякото)
--8 кафени чаши пълномаслено(3,5% масленост) прясно мляко
--4 с. л. захар (не са ли малко малко?!), но правилото е 1л мляко/4с.л.захар!!!
--1 пръчка ванилия
--канела
Много важно да се използва голяма тенджера, в която млякото няма да изкипи и може да се разбърква с готварска лъжица ( в никалъв случай с бъркалка).
Млякото
се кипва, прибавя се ванилията и ориза разбърква се енергично и се
намалява котлона,захлупва се и оставя се на най-ниската степен точно 30
мин, след първите 15 се отхлупва проверява се дали не е залепнало и се
поръсват 4-те с,л, захар, след което пак се захлупва за следващите 15
мин. Още докато е горещо се разпределя в купички, поръсва се с 1ч.ч.
пудра захар и канела(смесени добре?)
http://tv7.bg/dobro-utro/news/9344852.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар