Translate

петък, 2 ноември 2012 г.

Макарони на фурна



Макарони на фурна
4 порции                  Продукти

250 г пенне ригати /друго тестено изделие по избор/
50 г краве масло
450-500 мл прясно мляко
150 г захар
3-4 яйца
1 капсула ванилия
краве масло за намазване
галета и пудра захар за поръсване Стъпки за приготвяне

1. Варим пастата в неподсолена вода за 8-10 мин. Стопляме прясното мляко, прибавяме захарта.
2. След като се разтопи, слагаме разбитите яйца, поръсваме с ванилия.
3. Отцеждаме сварените макарони. Прехвърляме в тавичка, която предварително сме намаслили и поръсили обилно с галета.
4. Обливаме с разтопеното краве масло, отгоре изливаме сместа. Печем в предварително затоплена на 180 градуса фурна, до зачервяване. Изчакваме 10 мин., режем, поръсваме с пудра захар и поднасяме.
 

Няма коментари: