4 порции Продукти
250 г пенне ригати /друго тестено изделие по избор/ 50 г краве масло 450-500 мл прясно мляко 150 г захар 3-4 яйца 1 капсула ванилия краве масло за намазване галета и пудра захар за поръсване
Стъпки за приготвяне
|
1. Варим пастата в неподсолена вода за 8-10 мин. Стопляме прясното мляко, прибавяме захарта. |
|
2. След като се разтопи, слагаме разбитите яйца, поръсваме с ванилия. |
|
3. Отцеждаме сварените макарони. Прехвърляме в тавичка, която
предварително сме намаслили и поръсили обилно с галета. |
|
4. Обливаме с разтопеното краве масло, отгоре изливаме сместа.
Печем в предварително затоплена на 180 градуса фурна, до зачервяване.
Изчакваме 10 мин., режем, поръсваме с пудра захар и поднасяме. |
| |
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар