Translate

сряда, 7 ноември 2012 г.

Кюфтета със сос за микровълнова печка

Необходими продукти

  • 600 г смляно месо смес
  • 1 филия хляб
  • 1 глава кромид лук
  • 2 бр. яйца
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер(по желание)
  • 600 мл месен бульон
За соса:
  • 3 с.л. (30 г) брашно
  • 30 г масло
  • 1 ч.ч. (200 мл) бяло вино
  • 200 г сметана

Начин на приготвяне

Каймата се омесва добре с накиснатата във вода и изцедена филия хляб, лука, яйцата и подправките. Оформят се кюфтетата. Месният бульон се загрява при 600 Вт за 5 минути. Прибавят се кюфтетата и се държат 7 минути при 600 Вт. Кюфтетата се изваждат и се оставят на топло. Бульонът се прецежда и се отмерват 300 мл. Прибавят се маслото, виното, размитото с малко вода брашно и сосът се слага да заври при същата мощност за 2 минути. Слага се сметаната и се разбърква. Кюфтетата се заливат със соса и се поднасят.

Няма коментари: