Translate

вторник, 6 ноември 2012 г.

Печен пипер с мляко и сирене

ЧУШКИ С МЛЯКОПродукти:
8-10 червени печени пиперки
6 с. л. брашно
1 л прясно мляко
1/2 пак. краве масло или 1-2 л. маргарин
150-200 г сирене
олио, червен пипер, сол на вкус
Приготвяне:
Изпечените червени пиперки се нарязват на парченца, запържват се в олио за 3-4 мин.
В отделен съд (дълбок тиган или тенджерка с незалепващо дъно) запържваме брашното до златисто, след което добавяме постепенно студено мляко към него и бъркаме до получаването на гъста кашичка (подобна на гъста боза).
Добавяме запържените чушки, червен пипер, сол на вкус (може и подправка Малки тайни, вегета.. по избор)
Оставяме да покъкри на слаб котлон докато се сгъсти по наш вкус.
Отстраняваме от котлона, добавяме краве масло или маргарин и сиренцето!
Добър апетит!
Ние в нас много си обичаме тази бърза кашичка.
* * *Може в соса да се добави 1 яйце, има вариант и да се направи със суров пипер, почистен, нарязан и задушен в мазнината.

Няма коментари: