Translate

петък, 30 ноември 2012 г.

Картофен огретен

-1 кг картофи
-50 гр краве масло
-сос Бешамел  http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/03/blog-post_7967.html
-2 скилидки чесън
-150 гр кашкавал/може и други сирена от вида Гауда, Грюер, а варианта с българско бяло саламурено сирене, натрошено в картофите след запичането им или настъргано в бешамела е невероятно вкусен/
Обелете и нарежете картофите на кръгчета, сложете ги в подходяща тава, леко посолете, наредете парченца масло върху тях, залейте ги с вода и сложете във фурната да се сварят и леко запекат.
През това време пригответе Бешамела, като прибавите накрая пресования чесън и настъргания кашкавал, залейте полуготовите картофи и запечете до приятен загар.

Няма коментари: