Тутманик по рецептата на баба ми
за тестото:4 яйца
1 с.л. олио
няколко капки оцет
щипка захар
щипка сол
мая
1 ч.ч.кисело мляко
1 ч.ч. пресно мляко
брашно
за плънката:
сирене и краве масло
Замесва се тесто от изброените продукти /аз обикновено оставям един жълтък за намазване/. Тестото се дели на четири части и се разточват четири кори, не тънки. Всяка се намазва обилно с масло, ръси се с натрошено сирене, навива се на руло, усуква се и се навива на охлювчеЧетирите охлювчета си пълнят една голяма тава. Оставя се да втаса в тавата, маже се с жълтък, може да се наръси със сусам и се пече.
Веднъж нямах краве масло, намазах със свинска мас и пак беше страшно вкусно
Няма коментари:
Публикуване на коментар