Translate

петък, 30 ноември 2012 г.

Макарони със сос бешамел

Продукти

  • 2 с.л. олио
  • 0,5 ч.л. сол
  • 400 гр. макарони
  • за соса: 
  • 2-3 с.л. зехтин
  • 0,5 ч.л.сол
  • черен пипер
  • индийско орехче 
  • 2 жълтъка
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 2 с.л. брашно
  • 100 гр. кисело мляко
  • 2 скилидки чесън
  • 1 връзка сибулет за поръсване
Сваряваме макароните във водата със солта и олиото и ги отцеждаме. Приготвяме бешамела като запържваме брашното в зехтина и разреждаме с прясното мляко / на стайна температура/. Бъркаме докато се сгъсти, посоляваме, добавяме смления черен пипер, индийското орехче, пресования чесън, разбитите жълтъци, оттегляме от огъня и разбъркваме с киселото мляко. Заливаме макароните непосредствено преди поднасянето и поръсваме със ситно нарязания сибулет /див лук/.


Няма коментари: