Продукти
- 2 с.л. олио
- 0,5 ч.л. сол
- 400 гр. макарони
- за соса:
- 2-3 с.л. зехтин
- 0,5 ч.л.сол
- черен пипер
- индийско орехче
- 2 жълтъка
- 2 ч.ч. прясно мляко
- 2 с.л. брашно
- 100 гр. кисело мляко
- 2 скилидки чесън
- 1 връзка сибулет за поръсване
Сваряваме макароните във водата със солта и олиото и ги отцеждаме. Приготвяме бешамела като запържваме брашното в зехтина и разреждаме с прясното мляко / на стайна температура/. Бъркаме докато се сгъсти, посоляваме, добавяме смления черен пипер, индийското орехче, пресования чесън, разбитите жълтъци, оттегляме от огъня и разбъркваме с киселото мляко. Заливаме макароните непосредствено преди поднасянето и поръсваме със ситно нарязания сибулет /див лук/.
Няма коментари:
Публикуване на коментар