1 пакет бутер тесто.
5 яйца
една средна бучка сирене
3/4 кофичка кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
( по желание спанак)
Приготовление:
Ако,
ще слагате спанак, първо се вари на отворен капак ( за да не потъмнее)
около 5 мин. После се изтисква с пръси за да няма никаква вода в него.
Реже се на ситно.
В купа се смесват всички останали продукти. Ако ще ползвате спанак+ и него.
Тестото се оставя на стайна температура да се отпусне напълно.
Реже
се на 4 еднакви квадрата ( ако е по-малка тавата на 6) и с МНОГО брашно
се раточва с точилка на тънка кора. Брашното наистина трябва да е МНОГО
иначе , ще залепне за плота.
В намаслена тава се слага ред кора, ред плънка и така... Накрая се оставя малко плънка и с нея се намазва полседната кора.
Реже се малко краве масло най-отгоре.
Пече се в умерена фурна.
Забележка:
Ако в плънката има спанак, се отделя малко настрани преди да го сложите него. С цел да се намаже последната кора без спанак.
Понякога забравям да отделя и мажа с общата смес. Пак става де.
Добре е да се нареже преди да се пече.
Няма коментари:
Публикуване на коментар