Необходими продукти
- 4 бр. пилешки бутчета
- 70 г масло
- 1 глава настърган лук
- 2 с.л. брашно
- 500 мл течна сметана
- 200 г настърган кашкавал
- черен пипер, сол
- 1 кг гъби
Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се сваряват в подсолена вода, изцеждат се и се поставят в тава. В съд се сгорещява маслото в което леко се запържва лука и брашното, добавят се гъбите за да поомекнат. Прибавят се сметаната, кашкавала и подправките. След като заври сместа се сваля от огъня и с нея се обливат бутчетата, Запичаме в загрята фурна 30-40 минути, докато се сгъсти соса. При сервиране по желание се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар