Translate

сряда, 7 ноември 2012 г.

Варени макарони в микровълнова

Необходими продукти

  • 100 г макарони
  • щипка сол
  • 1 ч.л. (5 мл) олио
  •  

    Начин на приготвяне

    1 л вода заедно със солта и олиото се слага в тенджера, похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт в микровълнова печка. Прибавят се макароните, похлупва се и се държи още 3 минути при 600 Вт, като всяка минута се разбърква добре. Превключва се на 180 Вт и се държи още 12 минути. Макароните се прецеждат през гевгир. Няма нужда да се охлаждат със студена вода, защото олиото ги предпазва от слепване.

    * Макароните се сервират с настъргано сирене, нарязани пресни зеленчуци или ситно нарязана шунка.
    Рецептата е базова и я използваме за приготвяне на нашите любими макарони със сос песто.

Няма коментари: