Translate

сряда, 7 ноември 2012 г.

Патладжани с домати в микровълнова

Необходими продукти

  • 2 бр. патладжани
  • 2 глави лук
  • 4-5 скилидки чесън
  • 2 с.л. масло или олио
  • 1 ч.ч. бяло вино
  • 4-5 бр. домати
  • малко лимонов сок
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. босилек
  • 100 г кашкавал
  • магданоз
  • сол
  • черен пипер

    Начин на приготвяне

    Патладжаните се нарязват на филии, посоляват се и се оставят за 30 минути. После се измиват добре и се подсушават. Маслото или олиото се поставя в съд, подходящ за микровълнова фурна, подреждат се патладжаните и се поръсват със ситно нарязаните глави лук и счукания чесън. Налива се виното, лимоновия сок, сол и черен пипер. Ястието се готви 10-12 минути при 600 Вт. Изважда се и се поръсва с обелените и нарязани на кубчета домати, смесени с риган и босилек. Отгоре се покрива с нарязания на листове кашкавал и се пече за още 8-10 минути при 600 Вт. Поднася се обилно поръсено с магданоз.

Няма коментари: