Translate

вторник, 6 ноември 2012 г.

Грис халва 1 с вода

Грис халва - снимка на рецептатаПродукти:

за порции

Време за приготвяне:

25 минути

Рецепта за Грис халва:

Водата (2 ч.ч.) и захарта (1 ч.ч.) се варят до получаването на сироп. Грисът (1 1/2 ч.ч.) се пържи с олиото (1/2 ч.ч.) до зачервяване. След това се залива със захарния сироп. Сместа се бърка в продължение на няколко минути. Премества се от котлона и се захлупва. Оставя се да престои около 10 минути. Накрая се изсипва в купички и се поръсва с натрошени орехи (1 ч.ч.). Оставя се да престои за няколко часа в хладилника. Халвата се сервира поръсена с пудра захар (2 ч.ч.)


Няма коментари: