Продукти
– 1 средно голям морков, 1 малка глава лук, 200 гр. Кайма, 100 мл
прясно мляко, 1-2 ролца фиде, сол, чер пипер, вегета (или друга
предпочитана подправка), подправки на вкус, мазнина – по желание на
домакинята, ако прецени, че е нужно да се постави допълнително (зависи
колко е мазна каймата)
Приготовление: лукът
и моркова се нарязват на ситно, поставят се в достатъчно голям подходящ
съд леко осолени с вода, колкото да ги покрие и се обработват 3-4 мин.
През това време правим топчетата. Доливаме още около 600 мл вода и обработваме 6-7 мин. да заври. Поставяме топчетата и включваме за още 5-6 минути. Поставяме фидето и включваме за още 3-4 минути. Пробваме дали е готово и ако се налага обработваме още 2-3 мин. Поставяме прясното мляко и подправките.
През това време правим топчетата. Доливаме още около 600 мл вода и обработваме 6-7 мин. да заври. Поставяме топчетата и включваме за още 5-6 минути. Поставяме фидето и включваме за още 3-4 минути. Пробваме дали е готово и ако се налага обработваме още 2-3 мин. Поставяме прясното мляко и подправките.
Няма коментари:
Публикуване на коментар