продукти
500 гр.фасул зрял
250 гр.свинско месо
200 гр.наденица
200 гр.сланина
100 гр.лук кромид стар
50 гр.моркови.
2 с.л.мас
1 бр.дафинов лист
1 ск.чесън стар
150 млвино бяло
останалата мас и задушете ястието още 20 минути
Начин на приготвяне
1
Нарежете от предния ден кожата от сланината, покрийте я с вода и похлупена, я сложете да се вари 3 часа на слаб огън
2
Сварете фасула във водата, в която е киснал, заедно с тънко нарязаните кожички и бульона им
3
Нарежте на малки парчета свинското месо и го запържете в половината мас
4
Прибавете накълцания лук и счуканата скилидка чесън
5
Похлупете месото и го оставете да се задушава, докато омекне
6
След като фасулът е врял 2 часа, сипете подправките (дафинов лист и черен пипер) и нарязаните на кръгчета моркови
7
Щом фасулът и месото станат готови, ги изсипете в подходящ съд
8
Полейте с виното останалата мас и задушете ястието още 20 минути
9
Сосът трябва да се сгъсти и едва да покрива фасула
10
Нарязаната наденица и ситно нарязаната сланина ги запържете леко
11
Всички продукти заедно сьс зелени подправки по избор изсипете в огнеупорен съд и запечете във фурната около час
12
Ако отгоре се образува коричка, разбъркайте
13
Излишната течност трябва да се извари
14
Поднесете ястието в керамично гърне.
1 коментар:
Уникално изглежда! Само мога да предполагам колко е вкусно.
Прекрасна рецепта. Точно по мой вкус :)
Публикуване на коментар