Translate

сряда, 7 ноември 2012 г.

Интересни техники за боядисване на великденски яйца

Декорация с четка за зъби

Изсипете малко боя върху пластмасовата чинийка. Потопете само крайчетата на косъмчетата на четката за зъби в боя и направете точки върху яйцето. Когато едната страна изсъхне, повторете процедурата с другата.






Декорация с клечки за зъби

Изберете два цвята боя, за украса на вашето яйце и изсипете по малко от тях в пластмасовата чинийка. За да направите листенцата на цвете, натопете около 1/2 сантиметър от клечката за зъби в боя, а след това положете клечката върху яйцето. Повторете няколко пъти, оформяйки венчелистчетата на цветето, оставяйки място в средата на цветето. С помощта на друга клечка за зъби и другия цвят на боята, направете точки в центъра на така оформеното цвете. Оставете яйцето да изсъхне.

Декорация с гума на молив

1. Изсипете малко боя върху пластмасовата чиния. Потете само върха на гумичката в боята и с нейна помощ направете точка върху яйцето. Направете няколко точки по този начин, след което измийте гумичката и може да я използвате за точки с друг цвят.

Този начин на декориране на яйцето работи най-добре върху естествения цвят на яйцата, вместо върху боядисани първо яйца.

Декорация със самозалепващи се ленти

1. С помощта на ленти хартиено тиксо оформете различни ивици върху яйцето.

2. Така облепеното яйце се потапя в боя и се оставя да изсъхне. Внимателно премахнете самозалепващите се ленти. Така ще се получат ивици с естествения цвят на яйцето.

Съвет: Може да използвате някой от горните методи за украса на белите ивици по самозалепващите се ленти.
Представяме ви няколко много интересни и лесни техники за постигане на изключително свежи и различни великденските яйца.
Какво ви е необходимо:
Твърдо сварени яйца
Руло домакинска хартия
самозалепваща лента или хартиено тиксо
боя в желаните цветове – необходима ви е гъста боя, за да се получат техниките на декорация. Избирайте безвредни бои!
пластмасова чинийка (за еднократна употреба)
четка за зъби
клечки за зъби
молив с нова гума
Лента за залепване
Основни инструкции (за всички яйца):

1. Ако искате цветът на фона да е естествено бялата (или кафява) черупка на яйцето, просто украсяват обикновено яйце. За други цветове, боядисвате на яйцата в плътен цвят и ги оставяте да изсъхнат.
2. Боядисването на яйца като цяло е труден процес, тъй като яйцето постоянно се изтъркулва по масата. Можете да използвате вашата изобретателност, за да не се търкаля – например част от рулото на домакинската хартия, залепено за масата, е идеална стойка за яйца.
3. Разбира се може да украсите първо едната половина на яйцето, докато го държите за другата и след като изсъхне да повторите процедурата.

Ето няколко ефектни начина за украса на Великденски яйца!



Няма коментари: