Translate
сряда, 14 ноември 2012 г.
Крем Дипломат 2
5 яйца
1/2 л прясно мляко
5 с. л. захар
5 с. л. брашно
1/2 кора от лимон
1 ванилия
2 суп. лъж. желатинзахар
Желатинът се разтваря в 4с.л. хладка вода. Млякото се сварява. Жълтъците се разбиват със захарта, прибавя се брашното и се бърка до получаване на хомогенна смес. Тази смес се добавя към врящото мляко и се вари до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Сваля се от огъня, добавя се желатина. Белтъците се разбиват на сняг с 1-2 с.л. захар и внимателно се добавят към крема, а после и ванилията и лим. кора.Разлива се в купички, оставя се да изстине и се украсява по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар