Продукти:
- 2-3 патладжана
- 450 г кисело мляко
- 2 скилидки чесън
- зехтин или олио
- сол
- копър
- л имонов сок
- Приготвяне:
• Патладжаните се почистват, измиват и се нарязват на кръгчета.
• Нареждат се в цедка и се посоляват.
• Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат от горчивия сок.
• Подсушават се с кухненско руло.
• В голям тиган се сгорещява мазнината.
• Кръгчетата патладжани се изпържват от всяка страна до златист цвят.
• Киселото мляко се поставя в дълбок съд и се прибавя счуканият чесън.
• Добавя се ситно нарязаният магданоз и малко зехтин (олио).
• Заливката се разбърква добре, като по желание може да се добави лимонов сок.
• Готовите патладжани се се заливат с приготвената заливка.
• Патладжани с кисело мляко поднасят се топли или студени.
Няма коментари:
Публикуване на коментар