Translate

събота, 3 ноември 2012 г.

Патладжани с кисело мляко

Патладжани с кисело мляко
Продукти:

  • 2-3 патладжана
  • 450 г кисело мляко
  • 2 скилидки чесън
  • зехтин или олио
  • сол
  • копър
  • л имонов сок
  • Приготвяне:

    • Патладжаните се почистват, измиват и се нарязват на кръгчета.
    • Нареждат се в цедка и се посоляват.
    • Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат от горчивия сок.
    • Подсушават се с кухненско руло.
    • В голям тиган се сгорещява мазнината.
    • Кръгчетата патладжани се изпържват от всяка страна до златист цвят.
    • Киселото мляко се поставя в дълбок съд и се прибавя счуканият чесън.
    • Добавя се ситно нарязаният магданоз и малко зехтин (олио).
    • Заливката се разбърква добре, като по желание може да се добави лимонов сок.
    • Готовите патладжани се се заливат с приготвената заливка.
    • Патладжани с кисело мляко поднасят се топли или студени.
  •  

Няма коментари: