Translate

вторник, 6 ноември 2012 г.

Триеница

Рецептата е предоставена от: Бойка Лазарова
4 порции

Стъпки за приготвяне

1. В дълбока купа поставяме брашното. Постепенно поръсваме с капки вода и едновременно замесваме, като се стремим да се получат дребни фитилчета, а не тесто. Поставяме тестяните късчета в сито, където ги пресяваме, за да се оформят по-добре гранулките.
2. Сваряваме ги в около 350-400 мл подсолена вода, изсипваме ги в купа.
3. В тиган сгорещяваме олиото, поръсваме с червен пипер. Запържваме за кратко и изсипваме в купата със свареното тесто.
4. Прибавяме натрошено сирене, оставяме да се охлади и поднасяме.


Продукти

200 г брашно
100 г краве сирене
4-5 с.л. олио
1 с.л. червен пипер
сол

Няма коментари: