Translate

вторник, 6 ноември 2012 г.

От рецептите на баба: Мляко с ориз


1 и 1/2 чаена чаша ориз
1 и 1/2 чаена чаша вода
щипка сол
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша (непълна) захар
1 ванилия
канела за украса

Приготвяне:
Оризът, измит и изчистен, се сипва във водата (вътре сме сложили щипката сол), като се чака да заври и се намалява котлона, за да не изври цялата вода. Млякото се затопля. При него се слага захарта и ванилията. След това на малки порции започва да се сипва оризът, като се бърка постоянно. Оставяме го да ври на тих огън.

Бъркаме докато стане средно гъсто. Сипваме готовото мляко с ориз в купички, чашки и поръсваме с канела. Покриваме с хартия, плат и оставяме да изстине.





Няма коментари: