Translate

сряда, 31 октомври 2012 г.

Вретено от мляно месо

- 1кг 200 гр кайма
- 2 яйца
- 50мл газирана вода
- сол
- черен пипер млян
- чубрица



За пълнежа:
- 2 кренвирша, нарязани на ситно
- 1 голям морков, нарязан на кубчета
- 3с.л. царевица от консерва
- зелен лук, нарязан

- настърган пармезан за поръсване

- домати и краставици на филийки за декорация и допълване на вкуса пожелание

Омесете каймата от вечерта и я оставете в хладилника, за да си поеме миризмите. Размесете всички съставки за пълнежа. Разточвайте елипси от 120гр кайма между два листа найлоново фолио с помощта на точилка, слагайте по една препълнена с.л. от пълнежа в средата и
навивайте елипсата на вретено.

Нареждайте в намаслена тава,




 загладете с четка, потопена в зехтин, поръсете с настъргания пармезан и печете на силна фурна.
 След като извадите, украсете с тънки резенчета домат и краставица, а и капка горчица за разкош и за финален туш поръсете малко пармеджано и босилек.

Няма коментари: