- 2 яйца
- 50мл газирана вода
- сол
- черен пипер млян
- чубрица
За пълнежа:
- 2 кренвирша, нарязани на ситно
- 1 голям морков, нарязан на кубчета
- 3с.л. царевица от консерва
- зелен лук, нарязан
- настърган пармезан за поръсване
- домати и краставици на филийки за декорация и допълване на вкуса пожелание
Омесете каймата от вечерта и я оставете в хладилника, за да си поеме миризмите. Размесете всички съставки за пълнежа. Разточвайте елипси от 120гр кайма между два листа найлоново фолио с помощта на точилка, слагайте по една препълнена с.л. от пълнежа в средата и
навивайте елипсата на вретено.
Нареждайте в намаслена тава,
загладете с четка, потопена в зехтин, поръсете с настъргания пармезан и печете на силна фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар