Translate

сряда, 10 октомври 2012 г.

Малинов заек

за баварския крем:

400 мл прясно мляко
5 жълтъка
100 г захар
1 шушулка ванилия
2 пакетчета желатин
250 мл сладка сметана
Млякото за крема, захарта и ванилията се кипват. Жълтъците се разбъркват леко. Ванилията се отстранява и горещото мляко се налива към жълтъците, при непрекъснато бъркане. Сместа се връща на котлона и се бърка, докато леко се сгъсти. Пресипва се в купа и се оставя да се охлади, покрита с фолио за свежо съхранение.
  Желатинът се разтваря на водна баня и се сипва във вече охладения крем..  Сметаната се разбива до пухкава пяна и се добавя в крема.
десертът се оставя в хладилник, да стегне добре минимум за 4 часа..  След това се обръща

Няма коментари: