за баварския крем:
400 мл прясно мляко
5 жълтъка
100 г захар
1 шушулка ванилия
2 пакетчета желатин
250 мл сладка сметана
Млякото за крема, захарта и ванилията се кипват. Жълтъците се
разбъркват леко. Ванилията се отстранява и горещото мляко се налива към
жълтъците, при непрекъснато бъркане. Сместа се връща на котлона и се
бърка, докато леко се сгъсти. Пресипва се в купа и се оставя да се
охлади, покрита с фолио за свежо съхранение.
Желатинът се разтваря на водна баня и се сипва във вече охладения крем..
Сметаната се разбива до пухкава пяна и се добавя в крема.
десертът се оставя в хладилник, да стегне добре минимум за 4 часа..
След това се обръща
Няма коментари:
Публикуване на коментар