Намаслете съд с подвижни стени. Отрежете ¼ от тестото,
покрийте го и го оставете настрана. Останалото тесто разточете на леко
набрашнена повърхност до кръгла кора с дебелина 6 мм. Внимателно я
сложете в съда. Около 2.5 см от ръба трябва да излизат от съда.
Разточете малкото парче тесто на кора с дебелина 6 мм. Изрежете кръг с
диаметър 20 см. Покрийте блата и кората и ги приберете в хладилника.
Плънката:
Разбийте яйцата, билките, солта и черния пипер. Стопете маслото в широк
тиган на ниска температура. Сипете яйцата. Внимателно и постоянно
разбърквайте яйцата, като ги прибутвате към средата на тигана. Извадете
ги в чиния и ги покрийте с фолио.
Изпечете и обелете чушките. Махнете дръжките и семките и я разрежете по дължина.
Бланширайте спанака за минута във вода със сол. Отцедете го и го
изплакнете със студена вода. Загрейте мазнина с чесън в широк тиган.
Добавете спанака и го сотирайте за 3 минути. Овкусете го със сол, пипер и
индийско орехче. Сипете малко течна сметана. Кипнете сместа и я
разбъркайте хубаво. Извадете спанака и го прехвърлете в чиния.
Подреждане:
Сложете скарата в долната трета на фурната. Загрейте я 175 градуса.
Извадете съда от хладилника и сложете плънката в следния ред –
половината яйца, половината спанак, половината сирене, половината шунка и
печените чушки. Продължете да редите в обратния ред останалите
продукти. Намажете ръба на блата с яйце и покрийте плънката с кората
тесто Намажете отгоре с яйце и направете няколко дупки в средата на
тортата. Охладете я около 30 минути до час преди печене.
Сложете съда с тортата в плитка тава и отново я намажете с яйце. Печете 1
час и 10 минути. Извадете я от фурната и я оставете да се охлади до
стайна температура.
|
|
|
|
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар