Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Милански милфьой От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Предястие
Националност: Италия gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Обработка: На фурна
Специални:
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 500 гр. охладено бутер тесто

За яйцата:
10 едри яйца
1 с. л. ситно нарязан пресен див лук
1 с. л. ситно нарязан пресен магданоз
2 ч. л. пресен естрагон
сол и черен пипер на вкус
3 с. л. безсолно масло

За плънката:
6 едри червени камби
сол и черен пипер на вкус
750 гр. почистен спанак
1 с. л. зехтин
1 с. л. масло
2 скилидки чесън
¼ ч. ч. индийско орехче
3 с. л. течна сметана
240 гр. тънки резени швейцарско сирене
240 гр. тънки резени пушена шунка
1 едро яйце разбито с 1 с. л. вода и щипка сол
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Намаслете съд с подвижни стени. Отрежете ¼ от тестото, покрийте го и го оставете настрана. Останалото тесто разточете на леко набрашнена повърхност до кръгла кора с дебелина 6 мм. Внимателно я сложете в съда. Около 2.5 см от ръба трябва да излизат от съда.

Разточете малкото парче тесто на кора с дебелина 6 мм. Изрежете кръг с диаметър 20 см. Покрийте блата и кората и ги приберете в хладилника.
Плънката:

Разбийте яйцата, билките, солта и черния пипер. Стопете маслото в широк тиган на ниска температура. Сипете яйцата. Внимателно и постоянно разбърквайте яйцата, като ги прибутвате към средата на тигана. Извадете ги в чиния и ги покрийте с фолио.

Изпечете и обелете чушките. Махнете дръжките и семките и я разрежете по дължина.

Бланширайте спанака за минута във вода със сол. Отцедете го и го изплакнете със студена вода. Загрейте мазнина с чесън в широк тиган. Добавете спанака и го сотирайте за 3 минути. Овкусете го със сол, пипер и индийско орехче. Сипете малко течна сметана. Кипнете сместа и я разбъркайте хубаво. Извадете спанака и го прехвърлете в чиния.
Подреждане:

Сложете скарата в долната трета на фурната. Загрейте я 175 градуса. Извадете съда от хладилника и сложете плънката в следния ред – половината яйца, половината спанак, половината сирене, половината шунка и печените чушки. Продължете да редите в обратния ред останалите продукти. Намажете ръба на блата с яйце и покрийте плънката с кората тесто Намажете отгоре с яйце и направете няколко дупки в средата на тортата. Охладете я около 30 минути до час преди печене.

Сложете съда с тортата в плитка тава и отново я намажете с яйце. Печете 1 час и 10 минути. Извадете я от фурната и я оставете да се охлади до стайна температура.
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина



Няма коментари: