Лесна торта "Брюле"
-1 готов шоколадов блат(разрязан на 3 платки)
За крема "Брюле":
-500мл сметана
-150мл прясно мляко
-150гр захар
-6 жълтъка
-1/2 пак. желатин
-1 пръчка ванилия
Завираме сметаната, млякото, захарта и ванилията, прибавяме разбитите жълтъци и разтворения желатин, варим до сгъстяване.
-1 готов шоколадов блат(разрязан на 3 платки)
За крема "Брюле":
-500мл сметана
-150мл прясно мляко
-150гр захар
-6 жълтъка
-1/2 пак. желатин
-1 пръчка ванилия
Завираме сметаната, млякото, захарта и ванилията, прибавяме разбитите жълтъци и разтворения желатин, варим до сгъстяване.
Сглобяваме тортата като разпределяме крема м/у платките, използвайки
форма с подвижно дъно, отгоре я заливаме с белтъчна глазура, приготвена
от 2 белтъка, 130 гр захар и 2с.л.лимонов сок.Разбиваме белтъците,
най-добре престояли минимум 2 дни в хладилник и 1нощ на стайна
температура на сняг(мин 2-3мин) и постепенно добавяме захарта като бием
още 6-7мин до получаване на лъскава смес,
разпределяме я в/у тортата
като образуваме скалички и я запичаме за
кратко под силно загрятия горен реотан на фурната до образуване на лека кафявина.
кратко под силно загрятия горен реотан на фурната до образуване на лека кафявина.
Моите кулинарни ( и не само ) съкровища
Може и по-кафява:
Н о всъщност най-красива е незапечена, каквато също може да си остане, защото глазурата е достатъчно гъста и стегната:
Няма коментари:
Публикуване на коментар