Translate

неделя, 28 октомври 2012 г.

Пилешки гърди с гъбен сос От: ДЖУЛИЯ ЧАЙЛД

gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина


Оцени:  
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина
Категория: Основно блюдо
Специални:
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина 2 обезкостени пилешки гърди без кожа от по 150 гр
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1/4 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица олио или зехтин
1 средна глава лук, смачкан
1 чаша тънко нарязани гъби без пънчета
2 с.л. сух вермут или сухо бяло вино
1/4 чаша пилешки бульон
2 супени лъжици готварска сметана
2 супени лъжици прясно смлян или ситно накълцан див чесън
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина Поръсете пилето с черен пипер и сол от двете страни.
Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура на котлона. Добавете пилешките гърви и запържете, обръщайки веднъж или два пъти за да предотвратите загаряне, докато добие златисто кафяв цвят - около  12 до 16 минути. Прехвърлете в чиния и покрийте с фолио, за да останат топли.
Добавете лука в тигана и запържете, като разбърквате, докато стане ароматно - около 30 секунди. Добавете гъбите и гответе, като периодично разбърквате, докато омекнат - около 2 минути. Налейте вермут (или вино) и оставете да къкри, докато почти се изпари - около 1 минута. Налейте бульона и варете, докато течността се намали наполовина - около 1-2 минути. Добавете сметана и дивия чесън и върнете да къкри. Върнете пилето в тигана, като го полеете със соса и оставите, докато се затопли изцяло - около 1 минута.
Рецепта от филма "Джули и Джулия"
 
gastronom, рецепта, рецепти, готвене, здравословно, кухня, диети, заведения, специалитет, закуска, супа, ядене, вечеря, десерт, салата, предястие, сос, подправка, зимнина



 
 
 

 

Няма коментари: