|
2 обезкостени пилешки гърди без кожа от по 150 гр
1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
1/4 чаена лъжичка сол
1 супена лъжица олио или зехтин
1 средна глава лук, смачкан
1 чаша тънко нарязани гъби без пънчета
2 с.л. сух вермут или сухо бяло вино
1/4 чаша пилешки бульон
2 супени лъжици готварска сметана
2 супени лъжици прясно смлян или ситно накълцан див чесън
|
|
Поръсете пилето с черен пипер и сол от двете страни.
Загрейте мазнината в дълбок тиган на средна температура на котлона.
Добавете пилешките гърви и запържете, обръщайки веднъж или два пъти за
да предотвратите загаряне, докато добие златисто кафяв цвят - около 12
до 16 минути. Прехвърлете в чиния и покрийте с фолио, за да
останат топли.
Добавете лука в тигана и запържете, като разбърквате, докато стане
ароматно - около 30 секунди. Добавете гъбите и гответе, като периодично
разбърквате, докато омекнат - около 2 минути. Налейте вермут (или вино) и
оставете да къкри, докато почти се изпари - около 1 минута. Налейте
бульона и варете, докато течността се намали наполовина - около 1-2
минути. Добавете сметана и дивия чесън и върнете да къкри. Върнете
пилето в тигана, като го полеете със соса и оставите, докато се затопли
изцяло - около 1 минута.
Рецепта от филма "Джули и Джулия"
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар